18 Ağustos 2018 Cumartesi

KOZMİKTÜRK: "Uluslarası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Anıl Çeçen, ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrası dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu." (Ankara: 07 Aralık 2017)

Çare; Ortadoğu Konferansı...
Uluslarası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Anıl Çeçen, ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrası dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

KOZMİKTÜRK.Gündem: 7 Aralık 2017 Perşembe; Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN ve (solda) İYİ parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan (Ekleyen: Kozmiktürk & Kozmiktürk - Ankara)
Uluslarası ilişkiler uzmanı ve ADD Kurucusu Prof. Dr. Anıl Çeçen
Uluslarası ilişkiler uzmanı ve ADD Başkanı Prof. Dr. Anıl Çeçen, ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrası dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Prof. Çeçen, Türkiye'nin çözüm arayışları sırasında mezhep unsuruna göre değil, ulus devletler gerçeğini ön plana alarak adım atmasını önerdi. Çeçen, "Ortadoğu Barış Konferansı toplanmalı. Bu krizin çözümündeki en önemli proje böyle bir adımın atılması olur" dedi.
Trump'un ABD'deki Yahudi Lobisine teslim olduğu ve bu kararı aldığını vurgulayan Çeçen, kararın 3. dünya savaşına yol açabileceği uyarısında da bulundu.
İYİ parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan ise şu açıklamayı yaptı:
"Kudüs, Hz. Ömer'in, Selahattin Eyyubi'nin ve Yavuz Sultan Selim'in emaneti, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, bütün dinlere özgürlük sağlayan İslam toprağıdır. Trump'un Kudüs'le ilgili kararını kınıyor ve reddediyoruz. TBMM tek ses, milletimiz tek yürektir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder